Известие

Collapse
No announcement yet.

Идеи за аудио, малко проблеми...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Идеи за аудио, малко проблеми...

Последните няколко дни се хванах да правя интериора на Алфата красив... Резултатът ще покажа когато съм напълно готов, но до тогава малко идеи и проблеми...

КОгато разглобих всичко около ics-а се оказа, че всъщност това е конструкция от три елемента един над друг, като най-отгоре е радиото, отдолу е модулът за управление, а най-отдолу е празно... Отпред това изглежда така...
    Attached Files
    AR 166 2,4 jtdm
    NT II 2,7 tdi
    Peugeot 206 1,1
    AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Най-отдолу спокойно може да се сложи нормално DVD за кола, да се свърже с дисплея и с колоните и да имаме пълноценна музикална съвременна система с видео...

Възниква въпроса откъде ще се управлява климата....

Има решение и за това... Примерно...
    Attached Files
    Last edited by gorbi; d.m.y г., 20:19.
    AR 166 2,4 jtdm
    NT II 2,7 tdi
    Peugeot 206 1,1

Comment

Има и още един проблем - предния панел е направен всичко да е общо, ама там може да се отреже и да се направи така че да изглежда добре..

Сега и проблема.. Днес докато си сглобявах и разглобявах - започна да не ми пищи пищялката за заден ход и за парктроника... Не знам дали е свързано с това, но започна и да не ми дава да си изкарвам ключа.... Не мога да се сетя какво съм объркал - всичко друго си работи....
      Да напомня че става въпрос за автоматик, където за заден ход започва да пищи пищялката която е до скоростния лост, а фабричния парктроник пищи през тонколоните на ics... Някакви идеи какво се ебава ???
      Last edited by gorbi; d.m.y г., 21:06.
      AR 166 2,4 jtdm
      NT II 2,7 tdi
      Peugeot 206 1,1

Comment

Буксата/лоста на автомата.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
          Буксата/лоста на автомата.
          Сякаш е наред всичко там... Няма извадени букси...
          AR 166 2,4 jtdm
          NT II 2,7 tdi
          Peugeot 206 1,1

Comment

Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
            Най-отдолу спокойно може да се сложи нормално DVD за кола, да се свърже с дисплея и с колоните и да имаме пълноценна музикална съвременна система с видео...

DVD player - ът трябва да е с RGB изходи за да може да се свърже с ICS-а. Или ако не е, трабва да се ползва конвертор.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              DVD player - ът трябва да е с RGB изходи за да може да се свърже с ICS-а. Или ако не е, трабва да се ползва конвертор.
              Да - и аз помислих за това, но в крайна сметка е по-удобно от всички варианти с допълнителни монитори, двд-та в багажника с дистанционни, допълнителни платки за имитация на чейнджър и т.н. Може да се купи едно съвременно кар двд за около 200 лева, да му се закачат колоните, да се ползва кабела към чейнджъра или навигацията за усилвател за отзад... Ще помисля още няколко дена до като си правя панелите и ще реша дали да го оставя така или да го мятам...
              AR 166 2,4 jtdm
              NT II 2,7 tdi
              Peugeot 206 1,1

Comment

Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение

Ще може ли да се затвори?
                166 2.4JTD-00г.

Comment

Първоначално публикувано от trop4i Покажи съобщение
                  Ще може ли да се затвори?
                  Да, събира се спокойно... Кабела, който се включва отзад дори ще стигне до там без преправяне....
                  AR 166 2,4 jtdm
                  NT II 2,7 tdi
                  Peugeot 206 1,1

Comment

Ако трябва да си правя видео-възпроизвеждаща система, с оглед размера на дисплейчето, бих се ориентирал към някакво по-осъвременено мултимедийно решение. На DVD формата, нито видео резолюцията, нито audio - то му могат да се оползотворят с този ICS.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Ако трябва да си правя видео-възпроизвеждаща система, с оглед размера на дисплейчето, бих се ориентирал към някакво по-осъвременено мултимедийно решение. На DVD формата, нито видео резолюцията, нито audio - то му могат да се оползотворят с този ICS.
                      Съгласен - за това си имам таблет, който идеално ми пасва на горната жабка в отворено положение, без никакви допълнителни приспособления. Вижда се супер, само звука трябва да се вкара в aux. Имам обаче стотици стари дискове с филми, които могат да се гледат на монитора на ics...
                      AR 166 2,4 jtdm
                      NT II 2,7 tdi
                      Peugeot 206 1,1

Comment

Това с таблета е готина идея. И аз обмислям да направя нещо по-модерно с аудио видео, но не мога да реша какво точно. Това ми харесва - http://www.youtube.com/watch?v=GvCI6JrXbVo#

Исках да те питам нещо. Видях на първата снимка, че ти липсва копчето за изваждане на сим картата. На мен ми го счупиха последния път в автомивката като "съвсем леко" са забърсвали таблото с парцал. Та, ти нарочно ли си го свалил, счупено ли ти е и като е отворено ще може ли според теб да се поправи това или да се сложи ново копче. (което нямам представа от къде ще намеря)
                        Last edited by ML 20V; d.m.y г., 10:36.
                        1999 Alfa Romeo 145 QV 155+ Diesel 5th
                        2003 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 20v 175hp 385nm 6 Speed Manual (ex)
                        1999 Alfa Romeo 145 1.4 T.S. Junior (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ML 20V Покажи съобщение
                          Това с таблета е готина идея. И аз обмислям да направя нещо по-модерно с аудио видео, но не мога да реша какво точно. Това ми харесва - http://www.youtube.com/watch?v=GvCI6JrXbVo#

Исках да те питам нещо. Видях на първата снимка, че ти липсва копчето за изваждане на сим картата. На мен ми го счупиха последния път в автомивката като "съвсем леко" са забърсвали таблото с парцал. Та, ти нарочно ли си го свалил, счупено ли ти е и като е отворено ще може ли според теб да се поправи това или да се сложи ново копче. (което нямам представа от къде ще намеря)
                          На всички ICS - и в пластмасата под лицевия панел има отвор за сим карта. Аз например нямам телефон, но ето как изглежда със свален панел:

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ML 20V Покажи съобщение

Ами таблетът е с хубава резолюция, плейва HD филми, има си 3G стик за интернет, има си навигация - с други думи - има всичко необходимо като мултимедия + интернет + навигация. ОСвен това като не съм в колата си го взимам.. ОСвен това е 8 инча и се побира чудесно между капака на горната жабка и основата и, така че няма нужда от никакво допълнително укрепване или оборудване. Просто закачам зарядното и аудио *изхода и имам всичко което ми трябва, включително скайп в движение

Колкото до телефона - самата пластмаса има заготовка за сим карта, но моят ics няма телефон и на лицевия панел няма процеп....

Да допълня за моя проблем - оказа се че парктроника си работи и пищи. Не работи само пищялката за заден ход и не ми отключва ключа когато съм на P... Луда работа... Светлините за заден ход си работят, диодите на платката на автомата показват че е на N, на таблото си изписва, обаче пищялката си мълчи и не мога да си изкарам ключа на P...
                            AR 166 2,4 jtdm
                            NT II 2,7 tdi
                            Peugeot 206 1,1

Comment

Ясно, мерси.

Да покажеш крайния резултат после!
                              1999 Alfa Romeo 145 QV 155+ Diesel 5th
                              2003 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 20v 175hp 385nm 6 Speed Manual (ex)
                              1999 Alfa Romeo 145 1.4 T.S. Junior (ex)

Comment

Working...
                              X